ACOPERIRILE ANTISTATICE

Descărcarea electrostatică uneori ne provoacă simțuri neplăcute, iar pentru utilajele moderne semiconductoare provoacă primejdie mortală. Dezvoltarea modernă a microelectronicii a atins un nivel înalt de dificultate. Cu ajutorul aceste etape înalte de integrație componentele moderne și utilajele electronice devin foarte sensibile la descărcările electrostatice. Anual se pierd milioane de dolari din cauza nerespectării măsurilor precauție.

 Ce se întâmplă în cazul unei descărcări electrostatice?

Persoana ce merge pe pardosele poate genera pe corp 15000 V (volți). Descărcarea ce are loc la o intensitate mai mică de 3500 V omul nu simte. Pentru microschemele moderne, 30 V sunt mortale. Deseori pana de curent nu defectează utilajul electronic, dar după un anumit timp există riscul de a se defecta instant. Aceasta conduce la consumuri de materiale adăugătoare pentru înlăturarea defecțiunii, reparație ș.a.

 O soluție simplă și de încredere ar fi acoperirile antistatice.

Acoperirile electroconductoare sau antistatice dețin toate caracteristicile unor pardoseli obișnuite: rezistență foarte bună la uzură, fonoizolare, chimică, ușor în curățare, atrăgătoare, o gamă mare de culori ș.a. O informație mai detaliată, precum și caracteristicile tehnice ale acoperirii sunt prezentate pe site-ul nostru.