Compania Sika prezintă un asortiment larg de materiale în role pentru acoperișuri pe bază de PVC, reprezentate de linia Sikaplan VGWT/G/SGMA Sarnafil G/S, și membrane TPO (Sarnafil TG/TS) cu proprietăți mecanice, fizice și chimice, cu protecție împotriva acțiunilor mediului înconjurător. Compania Sika deține un renume în Europa la producerea membranelor polimerice pentru acoperișuri. În majoritatea țărilor, compania este lider în industria construcțiilor, iar în Elveția deja de mulți ani deține locul întâi pe piață.

AVANTAJELE PRODUSELOR PENTRU ACOPERIȘURI SIKA:

  • Membranele pentru acoperișuri ușor intră în contact cu aerul fierbinte, ceea ce formează legături omogene ce protejează împotriva uzurii
  • Elasticitatea înaltă și rezistența la îngheț permit a fi instalate în orice condiții ale vremii
  • Clienții noștri primesc soluții complexe ale problemelor instalării hidroizolării și acoperișurilor
  • Membranele Sarnafil și Sikaplan se completează cu un asortiment larg de producție, inclusiv adezivi, izolatori de vapori, elemente de fixare, pâlnii ș.a.
  • În toate fabricile Sika produsele sunt testate conform standardului de calitate ISO 9001
  • Garanția produselor este de 10 ani, unele au chiar și 15 ani garanție.


MEMBRANELE PENTRU ACOPERIȘURILE BALASTATE
Membrana se ține cu ajutorul balastului, ce nu se fixează de bază, și care are nevoie de un balast cu greutatea minimă de 80 kg/m2.

Utilizare: pentru reparația acoperișurilor vechi sau instalarea celor noi. De regulă, se utilizează pe acoperișuri cu unghi mic de înclinație și parapete.

Avantaje: aceste sisteme permit utilizarea membranelor cu o lățime maximă de 2 m, cu un număr mic de rosturi la suprafață.

În sistemele balastate deseori sunt folosite membranele TPO – produse umede pentru acoperișuri pe bază de poliolefină termoplastică. Acestea sunt mai durabile decât membranele PVC.

MEMBRANELE PENTRU ACOPERIȘURILE VERZI
Plantele verzi pentru astfel de acoperișuri sunt de două tipuri: Cu rădăcini mici, extensibile (flori, iarba) și cu copaci sau tufișuri.

În fond, acestea sunt aceleași acoperișuri balastate, doar că în locul balastului aici se folosește amorsa. Caracteristica acoperișului verde este necesitatea prezenței unui strat de drenaj între amorsă și hidroizolație. Pentru aceasta se folosește Sarnafil Drainschutzbahn 1x2,25 m (grosimea 30 mm).

PRODUSE ROLE CU ADEZIV PENTRU ACOPERIȘURI
Sistemul adeziv se consideră cel mai puțin răspândit dintre toate membranele. Cu toate acestea, astfel de acoperiri au și avantaje:

- Aceste materiale se pot folosi în orice unghi de înclinație;
- În cazul reparației acoperișurilor vechi cu un unghi de înclinație mare (mai mare de 15%) se folosesc doar sistemul de adezivi. Membranele balastate în acest caz nu se potrivesc, deoarece la un unghi de înclinație mare, balastul nu se va menține uniform.

Fixarea mecanică nu se poate utiliza, deoarece aceasta slăbește rezistența acoperișului vechi.

Pe site este prezentată o linie largă de produse Sika pentru instalarea acoperișurilor moi, împreună cu componentele sistemului de acoperișuri, de asemenea și sistemul de membrane lichide pentru reparația acoperișurilor din metal.