În decursul ultimilor 100 ani, compania Sika își dezvoltă tehnologiile de reparație și protecție a betonului, crearea produselor de construcție inovative. Compania a fost prima în multe sfere de producere a aditivilor pentru betoane și rămâne și în zilele de azi pe primele locuri. Pentru toate construcțiile mari se utilizează aditivi Sika de înaltă calitate pentru beton.

ANTRENORII DE AER
Funcția principală a antrenorilor de aer este producerea betonului cu rezistență la topirea gheții.

ADITIVI FLUIDIZANȚI
Fluidizanții permit asigurarea comodității turnării și tăria betonului. Efectul utilizării aditivilor este demonstrată astfel:

- Intensificarea mobilității amestecului de la P1 la P5;
- Micșorarea cantității de apă reținute cu 10-40%
- Creșterea rezistenței betonului
- Creșterea rezistenței la fisuri și înghețuri, etanșare
- Reducerea consumului de ciment cu 25%

ADITIVI PENTRU BETONAREA PE TIMP DE IARNĂ
Aceștia sunt renumiți grație proprietății lor de a fi prelucrați la temperaturi negative:

- Întărire lentă a betonului la temperaturi joase și negative
- Înghețul apei, nereușind să intre în reacție cu cimentul

Aditivii din seria Sika Antifreeze permit de a lucra la temperaturi de pînă la -25°С, fără a cauza coroziunea armăturii, ci din contra, aceștia au rol protector.

TORCRETELE
Torcretele este un material special de construcție, care se utilizează la torcretare (aplicarea betonului la o tensiune înaltă). Cu ajutorul acestei metode se construiesc piscine, rezervoare, poduri, tuneluri etc.

ANTISPUMANȚII
Antispumanții se utilizează pentru construcțiile din beton cu o suprafață de înaltă calitate, betoane decorative și diverse lucrări arhitecturale cu o suprafață netedă.

În decursul ultimilor 100 ani, compania Sika își dezvoltă tehnologiile de reparație și protecție a betonului, crearea produselor de construcție inovative. Compania a fost prima din multe sfere de producere a aditivilor pentru betoane, și rămâne și în zilele de azi pe primele locuri. Pentru toate construcțiile mari se utilizează aditivi Sika de înaltă calitate pentru beton.