Torcrete

Torcretarea este o metodă progresivă de aplicare a unuia sau mai multor straturi de beton sau mortar la suprafață folosind echipamente speciale. Betonul torcretat este utilizat pentru fabricarea de lucrări legate de repararea, montarea sau restaurarea structurilor de construcție de închidere și de susținere. Procesul permite utilizarea de plase, fitinguri din oțel, cadre blindate și diferite tipuri de armături cu fibre metalice și sintetice.

Ca urmare a pulverizării betonului sub presiune, se formează un strat suplimentar comprimat de beton armat, care, în proprietățile sale, diferă de amestecurile și soluțiile obișnuite de beton: este rezistent la îngheț, impermeabil, are o aderență mai bună la suprafața de tratat și mărește rezistența mecanică, amestec de beton.

Utilizare:

  • pentru fixarea rocilor în cursul lucrărilor subterane în industria minieră și în construcția de tuneluri;
  • pentru repararea betonului armat și a structurilor din beton (armare, înlocuirea stratului distrus);
  • pentru etanșare;
  • ca material refractar în industria cimentului, metalurgiei chimice, sticlei, negre și neferoase și a altor industrii asociate cu procese de temperatură ridicată;
  • ca strat de protecție rezistent la uzură;
  • pentru a consolida terenul pentru construcția de suprafețe (construirea de depozite, gropi, consolidarea pantelor podurilor, intersecții de trafic);
  • pentru crearea obiectelor de artă, etc.

Pentru pulverizarea betonului sub presiune, există suficientă aderență inițială și o adeziune bună la tavan și suprafețe verticale, nu necesită cofrare, iar livrarea amestecului la locul de muncă, de regulă, nu cauzează dificultăți. În legătură cu faptul că conducta flexibilă a mașinii turnate cu beton trece ușor prin secțiuni înguste, este convenabil să se facă muncă atât în spațiu liber, cât și în condiții de îngheț.

Acceleratoarele pentru fixare și întărire Sika Sigunit si hiperplastifianți Sika ViscoCrete pentru producția betonului torcretat au câștigat popularitate în întreaga lume și sunt considerate printre cele mai bune printre constructori.