Reparația betonului

Reparația și protecția betonului armat cu ajutorul produselor Sika, are loc în baza standardului european EN 1504. Acest standard a fost implementat la începutul anului 2009, iar împreună cu acesta a devenit obligatoriu marcajul UE pe producție. Marcajul respectiv include o informație importantă pentru consumatori, aceasta fiind descrierea produsului, informație despre caracteristicile principale etc.
 
Înainte de repararea betonului sau betonului armat, în baza standardului EN 1504 au loc cercetări profesioniste asupra obiectului de lucru, urmând selecția produselor și descrierea tehnologiei de aplicare. O astfel de abordare permite protejarea construcțiilor împotriva factorilor de distrugere și garantează rezistența și durabilitatea lor.
 
Practica prevede diverse tipuri de prejudicii, iar cauzele lor au fost cercetate amănunțit, au fost prelucrate metode optime pentru reparația și protecția construcțiilor din beton. Aceste cunoștințe au fost sistematizate și au fost propuse cu ajutorul a 11 principii, ce permit inginerilor să reacționeze corect în caz de prejudicii.
 
PRINCIPIILE REPARAȚIEI ȘI PROTECȚIEI BETONULUI:
-Impermeabilitatea
-Controlul umezelii
-Restaurarea betonului
-Consolidarea structurală
-Rezistență la acțiunile fizice și mecanice
-Rezistență chimică
-Păstrarea sau restaurarea stării de pasivare a betonului
-Intensificarea proprietății de rezistență la electricitate
-Verificarea cu ajutorul catozilor
-Protejarea cu ajutorul catozilor
-Verificarea zonelor de anozi
 
În Uniunea Europeană, aplicarea acestor 11 principii reglementate de standardul EN 1504 are loc din ianuarie 2009. Compania elvețiană Sika propune soluțiile proprii în concordanță cu standardul european EN 1504.
 
Aceste soluții garantează clienților abordare corectă a construcțiilor din beton armat, precum și selectarea produselor optime împreună cu specificațiile pentru utilizare.