Procesul de coroziune poate duce atât la uzura parțială cât și cea completă a materialului, de asemenea, are o influență negativă asupra aspectului exterior al construcției.

Procesul de coroziune se dezvoltă mai mult în construcțiile umede, cum ar fi, poduri, structuri acvatice și subacvatice, diferite tipuri de transport ș.a. În încăperile uscate și cald coroziunea de asemenea este prezentă, însă procesul este mai îndelungat. Metalele ce sunt mai des afectate de coroziune sunt cele ce se află în aer liber și au legătură cu fenomenele naturii (ninsoare, ploaie, ceață, umiditate ș.a.). Pentru ca construcțiile din metal să fie protejate de rugină, compania Sika recomandă folosirea produselor anticorozive.

PRODUSE ANTICOROZIVE
Linia de produse Sika este diversă. Acestea protejează obiectul de procesul de coroziune. Selectarea produsului depinde de condițiile în care se află metalul: obiectul poate fi o încăpere, unde cauza principală de rugină ar fi vaporii condensatori (nivelul de coroziune este scăzut), sau o structură din port, unde asupra metalului influențează atât apa și fenomenele naturii, cât și sarea și factorii chimici (nivelul de coroziune înalt).

Soluția optimă este prelucrarea metalului în condiții de uzină, înainte de a merge la producere. Aceasta economisește timpul constructorilor, creează condiții favorabile pentru prelucrarea și uscarea producției, de asemenea, reducerea împrăștierii obiectelor primejdioase în mediul înconjurător.

Produsele Sika are un renume mondial în domeniul construcției chimice. Companiile mari aplică doar amorsele de calitate Sika: SikaCor Steel Protect VHS Rapid, SIkaCor Zinc R (Rapid), SikaCor EP Color, SikaCor ZP Primer, Sika Poxicolor Rapid ș.a., și acoperirile: Sika CorroTop, SikaCor PUR Color, SikaCor EG 120, SikaCor PUR Color ș.a. Avantajele produselor Sika sunt următoarele:

  • Uscare rapidă: de la 0,5 ore până la 12 ore
  • Aplicare pentru diferite nivele de coroziune
  • Fabricare conform standardelor de calitate DIN EN ISO 12944-5
  • Posibilitatea aplicării acoperirilor pe timp rece (până la -10°С)
  • Posibilitatea aplicării pe suprafețe de galvan, aluminiu, cupru ș.a.
  • Utilizarea celor mai noi și bune tehnologii de producere, pe bază de poliuretani, epoxizi și rășine modificate


Produsele anticorozive Sika sunt folosite în diferite domenii: structuri hidrotehnice, industria petrolieră, infrastructură și transport, poduri ș.a.